Vädret på toppen just nu
 • flag
 • Barnens Skidskola

  Barnen älskar Plupps skidskola!

  Alla kan lära sig att åka skidor! Men det är lättast när man är liten. Lägger man grunden då, kan man fortsätta utvecklas hela livet. Hos oss får ni den rätta starten, det ser vi på leendet på både barn och föräldrar, samt skidlärarna. Kontakten mellan barn och skidlärarna är alltid god i våra smågrupper vilket gör att det är en trygg och rolig upplevelse att gå i vår skidskola.

  - 21 december - 7 januari gruppskidskola alla dagar. Ni väljer själva vilken dag ni vill börja samt hur många dagar ni önskar

  - v 2 - v 4 gruppskidskola fredag - söndag

  - v 5 -  v 15 gruppskidskola måndag - fredag

  - v 16 (påsk) gruppskidskola måndag - torsdag samt fredag - söndag

  Privatlektioner i både alpint, snowboard och längd för barn kan bokas alla dagar.

  PLUPP GRÖN från 4 år kl. 9.15-10.15
  I den här gruppen rekommenderar vi att du fyllt 4 år. I en liten grupp med jämnåriga får barnen under veckan lära sig stanna, svänga och åka lift. Förkunskapskrav; Inga, förutom att du kan vara borta från föräldrarna hela lektionen.

  PLUPP BLÅ från 5 år kl. 10.30-11.30
  En grupp för barn som redan kan stanna och åka knapplift. Barn i den här åldern har ofta lite bråttom att komma ned för backarna därför jobbar vi med att lära dem att kontrollera farten.

  PLUPP RÖD från 7 år kl. 10.30-11.30
  För barn som redan kan bromsa, stanna och svänga i röda backar. Vi åker i alla backar med fart samt glider ut på äventyr utanför den pistade nerfarten. Vi övar på att åka med parallella skidor samt lär oss små tricks på skidorna

  SKIDKOMPISARNA SVART från 9 år kl. 10.30-11.30
  Du åker överallt med bra fart och parallella skidor. tillsammans med Storhognas coola skidlärare tränar du på att bl.a. att kanta skidorna ordentligt, köra i små hopp och åka offpist. En vecka full med skoj tillsammans med nya skidkompisar på Storhogna. 

  VUXEN MED BARN 3-4 år    

  En timme varje måndag kan ni tillsammans med mamma, pappa eller någon annan vuxen gå i er första skidskola. Våra rutinerade skidlärare hjälper er med råd och smarta tips till mamma eller pappa så att ni får en trygg och rolig start på er skidupplevelse. De lär sig vad som är viktigt att tänka på när de åker skidor med små barn. I samråd med skidläraren kan ni sedan se om ni vill fortsätta dom andra dagarna i gruppen Plupp Grön.

  Prislista 18/19  Gruppskidskola 1 tim.

  3 dagar - 580:-
  4 dagar - 690:-
  5 dagar - 755:-

  Privat
  1 tim. 1 pers. 585:-, 175:- tillkommande person
  2 tim. 1 pers. 1025:-, 305:- tillkommande person

  Kontakta oss gärna så kan vi tillsammans hitta bästa alternativen för er.

  Storhognas Sport & Eventhus erbjuder skiduthyrning, skidskola, skidverkstad, sportshop och Café. 
  Boka din skidutrustning, skidskola eller vallaservice direkt med oss online eller maila / ring: sport@storhogna.com / 0682-413037.