Vädret på toppen just nu
 • flag
 • Karl den XI Fjällvandring

  Under augusti kan du passa på att vandra i Karl XI´s fotspår!

  Ett samarbete mellan Vemdalsskalets Högfjällshotell/Hovde Hotell, Klövsjö Äventyr & Konferens & Storhogna Högfjällshotell. Vi hjälper till med transport av packning samt ser till att ni kan lämna & hämta bilen.

  I juni 1686 skrev Karl den XI i sin dagbok:
  "Jag red till Bergs Sokn, hvareft vi åto frukost; derifrån red jag igenom Klöfsjö Sokn öfver Klöfsjö fjäll, hvilket fjäll skiljer Jemteland och Herjedalarne åt til Wemdalen, hvarest jag blef om natten, hvilket är första Sokn i Herjedalarne" Efter sitt besök konstaterade Karl XI att "åt Jemteland och Herjedalen är intet att giöra", men beordrade bönderna i Klövsjö och Vemdalen att "giöra en veg som var framkomlig med kärra öfver fjället".
  Det är denna kärrväg som än idag ringlar sig fram genom landskapet och bjuder på härlig vandring i en vacker fjällmiljö med gott om vackra vyer.

  Priset inkluderar:
  Dag 1
  Transport från Vemdalsskalet ner till Vemdalen
  Övernattning på Vemdalsskalet med 2-rättersmiddag, frukost & lunchpaket
  Dag 2
  Transport av bagage till Storhogna
  Övernattning på Storhogna Högfjällshotell & Spa med 3-rättersmiddag,
  frukost samt bad & bastu

  Pris från:
  2 220:- /person i dubbelrum
  3 215:-/person i enkelrum

  Expressen tipsar om vandringsleder

  Som vår gäst har du fri tillgång till våra instruktörsledda wellnessprogram med upp till 4 pass per dag, samt pool, bubbelpool och bastu. Vill du beställa spa-behandlingar, vänligen kontakta vår spasalong i god tid för att få just de behandlingar och tider som du önskar. Kom även ihåg att ta med bad och träningskläder! Under vistelsen ingår badrock och tofflor.

  Boka på tel. 0682-41 30 30 eller bokningen@storhogna.com

  Välkommen till fjälls!

  Storhogna högfjällshotell & Spa är vackert beläget vid underbara fjäll i Vemdalen. Njut i vårt prisbelönta spa, god mat och umgänge. Utanför dörren väntar skidbackar och längdspår som under sommaren är sagolika vandringleder. Varje kväll serverar vårt ambitiösa kök en fjällinspirerad 3-rätters supé/buffé i den vackra vinterträdgården.

    

  Bokningsvillkor