Vädret på toppen just nu
 • flag
 • Vuxnas skidskola

  Vi erbjuder skidskola i Vemdalen och Klövsjö-Storhogna området för slalom, längdåkning, snowboard och telemark för alla kategorier av åkare, från nybörjare till avancerade. Välj mellan privatlektion eller grupplektioner. Våra duktiga instruktörer är utbildade inom alpint och längdåkning och hjälper er nå nästa nivå inom skidåkning.

  Privatlektioner Alpint

  Alpint
  Känner du dig osäker i backen kan vi lova att en lektion tillsammans med en egen skidlärare kommer byta osäkerheten mot glädje över att kunna känna kontroll i backen. Vi skräddarsyr och hjälper dig att utveckla din åkning.

  Snowboard
  Är du nybörjaren lär vi dig kontrollera brädan samt åka lift under din första lektion. Går det riktigt bra kan du även svänga åt båda hållen redan efter en timme. För dig som redan kan ta dig ner kontrollerat så kommer vi kunna lära dig massor med små roliga trix samt bli bra på att åka med skärande sväng.

  Telemark
  Tillbaka till rötterna och den vackra telemarkssvängen. För varje år är det allt fler som upptäcker glädjen i att åka telemark. Första steget är att ta en lektion och lära sig grunderna för en mjuk telemarksväng.

  Priser  2018-2019

  Privat 1 tim. 1 pers.  585:-,  175:-   tillkommande person

           2 tim. 1 pers.  1025:-,  305:-   tillkommande person

        Halvdag 1 pers. 1470:-, 375:-   tillkommande person

        Heldag   1 pers. 2675:-, 535:-  tillkommande person 

  Vid 2 tim./ halv. / heldags privatlektion ingår inträde till hotellets bad, bastu och pool anläggning i priset.

  Kontakta oss gärna så kan vi tillsammans hitta bästa alternativen för er.

   

  Carving Gruppteknikpass 

  Ta din skidåkning till nya nivåer! Häng med våra proffsiga instruktörer och förbättra din åkteknik under ett intensivt och inspirerande teknikpass tillsammans med andra i en grupp av åkare som är på samma nivå.

  Från v. 7 - v. 15. Från 15 år och uppåt. Max 8 pers/pass

  Måndag 15.00-16.00
  Carving från grunden. Ett perfekt pass för dig som vill lära dig åka med skärande sväng i lätta backar. Vår målsättning är att kunna sluta sladda i lätta backar och i stället känna hur skidorna bara svänger nästan av sig själva. Förkunskapskrav: du åker i blå backar med glädje. Pris 200:-

  Onsdag 14.00-16.00
  Carving med fart. Detta pass är för dig som vill lära dig utnyttja skidans carvingeffekt till fullo. Två timmars intensiv skidåkning med våra kunnigaste instruktörer kommer göra er "kär i att åka på skär".
  Förkunskapskrav: du står på i lättare backar och vill kunna bemästra brantare backar med stil. Pris 300:-

  Storhognas Sport & Eventhus erbjuder skiduthyrning, skidskola, skidverkstad, sportshop och Café. 
  Boka din skidutrustning, skidskola eller vallaservice direkt med oss online eller maila / ring: sport@storhogna.com / 0682-413037.